Category Archives: Algemeen

Algemeen nieuws over fotografie

Baardmannen en baardmannen vrouwtje

Een paar weken geleden zag ik tot mijn grote verbazing diverse groepen baardmannetjes en baardmannetjes vrouwtjes tussen de rietstengels. Snel terug naar huis en de foto apparatuur opgehaald en deze foto’s kunnen maken. Klik op deze link om grotere foto’s te zien

Baardmannetje
Baardmannetje
Baardmannetje
Baardmannetje
Baardmannetje
Baardmannetje
Vrouwtje Baardmannetje
Vrouwtje Baardmannetje
Vrouwtje Baardmannetje

Herfst

Het is alweer enige tijd geleden dat de wintertijd is ingegaan en dus ook de herfst is begonnen. Tijd voor wat paddenstoeltjes en andere herfstsfeerbeelden.

vliegenzwam
vliegenzwam
Mycena
Mycena
Berk in de herfst

Hieronder nog wat recente foto’s

« 16 of 16 »

Opschoning foto’s

Het is weer tijd voor een opschoning van de website. Oude foto’s worden verwijderd en nieuwe foto’s in de gallerij opgenomen. Hierdoor kan het tijdelijk even wat rommelig ogen of niet logisch lijken. Tevens wordt het aantal headers ook verminderd. Ik hoop met een 2 weken de opschoning voltooid te hebben.

Voorjaar in het rood

Het zal iedereen nu wel duidelijk zijn. Het voorjaar is alweer ruimschoots begonnen. En dat betekent Macro fotografie. De vlinders laten het nog wat afweten, maar de bloemen bloeien uitbundig.  Een vrolijke impressie van Klaprozen. Gekozen voor onscherpte met sfeer en een enkele meer standaard foto.

Klaproos

Klaproos
Klaproos

Klaproos
Klaproos in dubbel opname

Klaproos traditioneel
Klaproos traditioneel

Workshop small flash

Zoals hierboven te lezen is heb ik een workshop kleine flitser gedaan bij Frank Doorhof. Dus geen studio materiaal, maar gewoon met een reportage flitser. Een Nissin of Canon flitser.  Eerst eenvoudig met 1 flitser in de studio, en later ook buiten. En tot slot ook nog met 2 flitsers en een kleurengel. Het was een workshop waarbij alle gelegenheid was om vragen te stellen en dingen te proberen. In een ontspannen sfeer. Ook vond ik ons model Linda heel fijn om mee te werken. Hieronder enkele voorbeelden van de mogelijkheden met een kleine flitser.

IJsland

Hier dan het vervolg van de IJslandreis. Wat een schitterend land, maar dat weten vele mensen intussen ook.  Genoten van de rust, ruimte en stilte. Hieronder 1 van de vele kerkjes, watervallen en velden met lupines.

Meer recente foto’s  H I E R

Ulfjotsvatnskirkja

 

Seljalandsfoss

 

Lupines